ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • Συνεισφορά στην έρευνα
    Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό; ρόλο στον τομέα της έρευνας. Η συνεργασία με πανεπιστημιακά ερευνητικά τμήματα, απέδειξε πως το επιστημονικό προσωπικό, αλλά και ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου, συμβάλλουν σημαντικά στη διεκπεραίωση ερευνών με πρωτοπόρες τεχνολογίες. Τα πορίσματα των ερευνών, παρουσιάζονται σε επιστημονικά συνέδρια και διαλέξεις.
    Πιο συγκεκριμένα, έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο, σε συνεργασία με το Εργαστήριο «Έρευνας Παθήσεων από το Περιβάλλον» του Γ.Π.Ν. «Γ. Παπανικολάου», ένα πλήρες εργαστήριο ελέγχου αναπνευστικής λειτουργιας. Στην ομάδα συμμετέχουν, τόσο γιατροί του Νοσοκομείου, όσο και εξωνοσοκομειακοί γιατροί της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Παθολογικό και Πνευμονολογικό Τμήμα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., συμβάλλει στην πνευμονολογική έρευνα που διεξάγεται βάσει της νέας τεχνολογίας, με την εγκατάσταση του Συστήματος Τομογραφίας Εφαρμοσμένου Δυναμικού (πληθυσμογράφος) στο χώρο του Νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα νέο και υπερσύγχρονο «εργαλείο» έρευνας των πνευμόνων του πληθυσμού της περιοχής, το οποίο με περιφερειακά ηλεκτρόδια καταγράφει την ύπαρξη ή μη, πνευμονικού υγρού.
  • Συνεχής επιστημονική ενημέρωση
    Το επιστημονικό προσωπικό του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ενημερώνεται τακτικά για την πρόοδο της τεχνολογίας και τα νέα ιατρικά δεδομένα, παρακολουθώντας σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια. Θέτει σε εφαρμογή την τεχνογνωσία και την ιατρική, με στόχο την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων Υπηρεσιών Υγείας. Πολιτική της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου, είναι να υιοθετεί τις αιτήσεις που υποβάλλονται για τη συνεχή ενημέρωση του προσωπικού, με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και να ενισχύει τα προγράμματα μετεκπαίδευσης στον τομέα της εντατικής θεραπείας και του τεχνητού νεφρού, με τη σύσταση των συναφών Μονάδων Τ.Ε.Π. και Μ.Ε.Θ.
  •   Δανειστική Βιβλιοθήκη
    Η σύσταση Δανειστικής Βιβλιοθήκης για όλα τα τμήματα νοσηλείας ενηλίκων, αλλά και  για την παιδιατρική Κλινική, αποτελεί μία καινοτομία της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Με την αποδοχή δωρεών από φορείς και πολίτες που νοσηλεύτηκαν και με τη συμβολή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, δίνεται η δυνατότητα, τόσο σε ασθενείς που δεν είναι βαριάς νοσηλείας, όσο και σε συνοδούς, να εκμεταλλευτούν εποικοδομητικά το χρόνο τους. Η Βιβλιοθήκη αναμένεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση, καθώς θα ανανεώνεται τακτικά.