31η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 30 May 2014 13:20
There are no translations available.

Το θέμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας  επικεντρώνεται στην αύξηση της φορολογίας του καπνού ως ενός αποτελεσματικού μέσου περιορισμού του καπνίσματος

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι υψηλότεροι φόροι καπνού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στον περιορισμό του καπνίσματος μεταξύ των εφήβων, των νέων και των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού.

Άλλωστε η πρώτη επαφή με το τσιγάρο γίνεται συνήθως στην εφηβεία. Ο κυριότερος λόγος που περικλείει όλους τους άλλους είναι ο φόβος να μην υστερούμε σε σχέση με τους άλλους, αυτό που οι κοινωνιολόγοι ονομάζουν «ανάγκη αποδοχής» και το οποίο φαίνεται να κουβαλούμε στα γονίδια μας.

Οι λόγοι όμως που συνεχίζουμε να καπνίζουμε είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς για τους οποίους ξεκινήσαμε. Όταν καπνίζουμε ένα τσιγάρο η ουσία που προκαλεί τον εθισμό και κατά συνέπεια τον κύκλο στέρηση – ικανοποίηση είναι η νικοτίνη.  Η νικοτίνη φαρμακευτικά έχει μία παράξενη συμπεριφορά. Αν εισέλθει στον οργανισμό από μία ορισμένη ποσότητα και πάνω είναι ένα θανατηφόρο δηλητήριο, ενώ κάτω από αυτή την ποσότητα γίνεται ανεκτή προκαλώντας σύντομα εθισμό.

Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με το ιατρείο διακοπής καπνίσματος είναι πάντα δίπλα στο κοινό της  περιοχής. Ενημερώνει και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία το κάπνισμα.

Στο πλαίσιο της φετινής ημέρας κατά του καπνίσματος, το Νοσοκομείο μας με το ιατρείο διακοπής καπνίσματος, διοργανώνει ενημέρωση στο 10ο Δημοτικό σχολείο Πτολεμαΐδας, την Παρασκευή 30-5-2014 και ώρα 10.00π.μ. για τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου με θέμα «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ» και τους ψυχολογικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων μπορούμε να παραμείνουμε μακριά από το κάπνισμα προσπαθώντας να περάσουμε το μήνυμα ότι « ΤΟ ΚΆΠΝΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΑΓΚΙΆ»

Θα προβληθεί και D.V.D με αντικαπνιστικά μηνύματα και θα διανεμηθεί έντυπο αντικαπνιστικό υλικό.Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ


    ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Last Updated on Friday, 30 May 2014 13:27
 
 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ - ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

KEN

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2463-3-51100

Φαξ Νοσοκομείου: 2463-3-51502

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού με τα πρωϊνά Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία: 24630-22222

 

 

PLANO2
ethnikosimeio

EEA-1

ESY.net

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΧΡΗΣΤΩΝ