ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

thumb

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, στα πλαίσια της προσπάθειας ευαισθητοποίησης και υποστήριξης του προσωπικού που έρχεται άμεσα σε επαφή με γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας , διοργανώνουν ομάδες εργασίας με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων/ουσσών (περίπου 10 άτομα), διάρκειας 2,5-3 ωρών οι οποίες και θα περιλαμβάνουν βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση, ενημέρωση μελέτη περιπτώσεων και ενεργό συμμετοχή των ατόμων.

Οι θεματικές ομάδες είναι οι παρακάτω:
1. Ομάδα με θέμα τα είδη της συντροφικής βίας και τις επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών θυμάτων
2. Ομάδα με θέμα τους παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση της συντροφικής βίας και τις βασικές αρχές κατά την διαδικασία ανίχνευσης της κακοποίησης από επαγγελματίες υγείας.
3. Ομάδα εργασίας για την ανίχνευση συντροφικής βίας κατά την λήψη ιστορικού. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον μπορεί να γίνει και πιο εξειδικευμένη ομάδα σχετικά με την ανίχνευση συντροφικής βίας κατά την λήψη ιστορικού στα Μαιευτικά τμήματα.
Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο των Κοινωνικών Λειτουργών, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των θεματικών ομάδων θα καθοριστούν ύστερα από συνεννόηση ώστε να εξυπηρετεί όλους τους συμμετέχοντες.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ