Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ο παρών ιστοχώρος του Γ. Ν. Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας (εφεξής: Νοσοκομείο) αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 και το ν. 4624/2019. Το παρόν κείμενο πολιτικής περιγράφει τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων των χρηστών κατά την επίσκεψη ή χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ιστοχώρου μας. Ο επισκέπτης του Ιστοχώρου μας ή/και χρήστης των υπηρεσιών μας οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις προστασίας των προσωπικών του πληροφοριών που αναφέρονται εδώ, εφόσον δε, εξακολουθεί να κάνει χρήση, σημαίνει ότι τους αποδέχεται και συγκατατίθεται στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων από το Νοσοκομείο.

Υπεύθυνος επεξεργασίας

Υπεύθυνος επεξεργασίας είναι τo Γ. Ν. Πτολεμαΐδας, το οποίο έχει έδρα την Πτολεμαϊδα, Κουρί, 50200 Κοζάνη, Τηλέφωνο: 2463-3-51100.

ύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Το Νοσοκομείο έχει ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος παρακολουθεί τη συμμόρφωσή της με τον Κανονισμό 2016/679 και άλλες διατάξεις σχετικά με την προστασία δεδομένων.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του είναι τα εξής:

Email: dpo@mpodosakeio.gr

ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ

Τι είναι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»), όπως είναι ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση, ΑΦΜ κ.ά. Ως ταυτοποιήσιμο ορίζεται το φυσικό πρόσωπο εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας (διεύθυνση ΙΡ, e-mail κλπ.) ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητά του.

Τι είναι δεδομένα ειδικών κατηγοριών

Ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού́ χαρακτήρα είναι τα προσωπικά δεδομένα που αποκαλύπτουν τη φυλετική́ ή εθνοτική καταγωγή́, τα πολιτικά́ φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή́ σε συνδικαλιστική́ οργάνωση, καθώς και η επεξεργασία γενετικών δεδομένων, βιομετρικών δεδομένων με σκοπό́ την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίηση προσώπου, δεδομένων που αφορούν την υγειά ή δεδομένων που αφορούν τη σεξουαλική́ ζωή́ φυσικού́ προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό́.

Τι είναι επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή προσωπικών δεδομένων.

Τι είναι υπεύθυνος επεξεργασίας

Υπεύθυνος επεξεργασίας είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

Τι είναι εκτελών την επεξεργασία

Εκτελών την επεξεργασία είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό του υπευθύνου επεξεργασίας,

Τι είναι αποδέκτης

Αποδέκτης είναι το φυσικό́ ή νομικό́ πρόσωπο, η δημοσία αρχή́, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού́ χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι. Ωστόσο, οι δημόσιες αρχές που ενδέχεται να λάβουν δεδομένα προσωπικού́ χαρακτήρα στο πλαίσιο συγκεκριμένης ερευνάς σύμφωνα με το δίκαιο της Ένωσης ή κράτους μέλους δεν θεωρούνται ως αποδέκτες. Η επεξεργασία των δεδομένων αυτών από́ τις εν λόγω δημόσιες αρχές πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες προστασίας των δεδομένων ανάλογα με τους σκοπούς της επεξεργασίας,

Τι είναι συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων

Συγκατάθεση του υποκείμενου των δεδομένων είναι κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή́ και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή́ θετική́ ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού́ χαρακτήρα που το αφορούν.

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και για ποιο σκοπό

Το Νοσοκομείο συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα ασθενών, συνοδών των ασθενών και επισκεπτών για τους κατωτέρω σκοπούς και μόνο στο απολύτως αναγκαίο μέτρο για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των σκοπών αυτών. Τα δεδομένα αυτά είναι κάθε φορά συναφή, πρόσφορα και όχι περισσότερα από όσα απαιτούνται εν όψει των κατωτέρω σκοπών, είναι δε ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, υποβάλλονται σε ενημέρωση και επικαιροποίηση.

Ειδικότερα, η συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων γίνεται για τους εξής σκοπούς:

  • Για την παροχή υπηρεσιών ιατρικών υπηρεσιών υγείας
  • Για την εκπλήρωση δημόσιου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας
  • Προκειμένου το Νοσοκομείο να συμμορφωθεί σε έννομη υποχρέωσή του
  • Για τη διαφύλαξη των ζωτικών συμφερόντων των υποκειμένων των δεδομένων
  • Για την εκτέλεση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που προκύπτουν από το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης,
  • για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων του Νοσοκομείου
  • σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με τη συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων, όπως π.χ., όταν απαιτείται από το νόμο για συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές

Το Νοσοκομείο επεξεργάζεται, επίσης, ειδικής κατηγορίας δεδομένα, ήτοι ιατρικό ιστορικό, ιατρικές εξετάσεις, ιατρικές πράξεις και τα ιατρικά δεδομένα που προκύπτουν από την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών – υπηρεσιών υγείας, με σκοπό την παροχή ιατρικών υπηρεσιών – υπηρεσιών υγείας με βάση την παροχή υπηρεσιών προληπτικής ή επαγγελματικής ιατρικής, ιατρική διάγνωση, τη διαφύλαξη των ζωτικών συμφερόντων του υποκειμένου των δεδομένων, ή τη ρητή συγκατάθεσή του, σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Συλλογή δεδομένων κατά την πλοήγησή σας στο διαδικτυακό μας τόπο

Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση στον Ιστοχώρο του Νοσοκομείου, αυτόματα γίνεται καταγραφή της διεύθυνσης δικτυακού πρωτοκόλλου του χρήστη, μέσω της οποίας, όμως δεν αποκαλύπτονται αναγνωρίσιµα στοιχεία της φυσικής ταυτότητας του χρήστη, αλλά αυτά χρησιµοποιούνται αποκλειστικά και µόνο για στατιστικούς λόγους επισκεψιµότητας στη δικτυακή παρουσίασή µας. Επιπλέον, συλλέγονται cookies, στην επεξεργασία των οποίων έχετε συγκατατεθεί.

Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται με σκοπό να σας παρέχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες του Ιστοχώρου μας.

Ακόμα, παρέχουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας, με την αποστολή σχολίων μέσω φόρμας επικοινωνίας, στην οποία καταχωρούνται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση e-mail και το τηλέφωνο του χρήστη που επιθυμεί να επικοινωνήσει με το Νοσοκομείο.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων κατά την επίσκεψη της ιστοσελίδας μας

H νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων είναι το άρθρο 6 παρ. 1 στοιχ. στ΄ του Κανονισμού, καθώς τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστοχώρου μας, αλλά και για τη βελτιστοποίησή του και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριακών μας συστημάτων.

Αποδέκτες των δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών ή/και χρηστών των υπηρεσιών του Ιστοχώρου μας δεν διαβιβάζονται σε τρίτους αποδέκτες, παρά μόνο στη Γραμματεία για την επικοινωνία.

Χρόνος διατήρησης των δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν τους επισκέπτες του Ιστοχώρου ή/και χρήστες των ηλεκτρονικών μας υπηρεσιών συλλέγονται και διατηρούνται για τον απολύτως απαραίτητο χρόνο και μετά διαγράφονται. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα από τις επισκέψεις διαγράφονται αυτόματα μετά από την πάροδο έξι μηνών και τα στοιχεία επικοινωνίας, όταν το ζητήσει ο χρήστης που έχει κάνει εγγραφή στις ηλεκτρονικές μας υπηρεσίες.

Ασφάλεια δεδομένων

Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και επισκεπτών του Ιστοχώρου μας χρησιμοποιούμε ασφαλή σύνδεση (https://) και μέτρα ασφαλείας δεδομένων για την αποτροπή του κινδύνου απώλειας, κακής χρήσης, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και κοινοποίησης των προσωπικών σας πληροφοριών.

Τα δικαιώματα σας

Όσον αφορά την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, έχετε τα εξής δικαιώματα:

α) δικαίωμα πρόσβασης, δηλ. το δικαίωμα να πληροφορηθείτε εάν προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία,

β) δικαίωμα διόρθωσης, δηλ. το δικαίωμα να απαιτήσετε τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

γ) δικαίωμα διαγραφής, δηλ. το δικαίωμα να ζητήσετε να διαγραφούν τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν,

δ) δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας όταν η ακρίβεια των δεδομένων αμφισβητείται, είναι παράνομη ή για άλλους λόγους,

ε) δικαίωμα φορητότητας, δηλ. το δικαίωμα να ζητήσετε να λάβετε τα δεδομένα που σας αφορούν σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να διαβιβασθούν τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας και

στ) δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, εκτός αν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας.

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, υπό τους περιορισμούς της κείμενης νομοθεσίας (άρθρα 17 παρ. 3 στοιχ. β΄, 20 παρ. 3 και 23 Κανονισμού 2016/679), μπορείτε να απευθυνθείτε στην Περιφέρεια, ταχυδρομικώς, στην ως άνω διεύθυνσή μας.

Δικαίωμα καταγγελίας

Σύμφωνα με τον Κανονισμό αριθ. 679/2016, έχετε το δικαίωμα, εάν θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά σας όσον αφορά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία εδρεύει στην Αθήνα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23) και στο τηλέφωνο 2106475600 και φαξ 2106475628 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας complaints@dpa.gr.

 
Πολιτική για τα Cookies

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του δικτυακού τόπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι δικτυακοί τόποι κάνουν το ίδιο.

Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας δικτυακός τόπος αποθηκεύει στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεστε αυτόν τον δικτυακό τόπο Με τον τρόπο αυτό, ο δικτυακός τόπος θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας (όπως κωδικός σύνδεσης, γλώσσα, μέγεθος γραμματοσειράς και άλλες προτιμήσεις απεικόνισης) για ένα χρονικό διάστημα, κι έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον δικτυακός τόπος ή φυλλομετρείτε τις σελίδες του.

Πως χρησιμοποιούμε τα cookies και διάφορες τεχνολογίες;

Ορισμένες από τις σελίδες μας χρησιμοποιούν cookies για να θυμούνται: τις προτιμήσεις σας όσον αφορά την απεικόνιση, π.χ. φωτεινότητα ή μέγεθος χαρακτήρων αν έχετε ήδη απαντήσει σε αναδυόμενη έρευνα που σας ρωτούσε αν το περιεχόμενο ήταν χρήσιμο ή όχι (για να μην σας ξανατεθεί η ίδια ερώτηση) ,των κωδικό πρόσβασης εισόδου, αν έχετε συμφωνήσει (ή όχι) να χρησιμοποιούμε cookies σ΄ αυτόν τον δικτυακός τόπος. Επίσης, ορισμένα βίντεο ενσωματωμένα στις σελίδες μας χρησιμοποιούν ένα cookie για να συγκεντρώνουν στατιστικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο φθάσατε ως το συγκεκριμένο σημείο και για το ποια βίντεο επισκεφτήκατε.

  • Μπορεί επίσης να λάβουμε πληροφορίες από τα ενημερωτικά μας δελτία τα οποία αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να μάθουμε εάν έχετε ανοίξει ή εάν έχετε προωθήσει το ενημερωτικό δελτίο ή εάν έχετε κάνει κλικ σε οποιοδήποτε σημείο του περιεχόμενο του. Η πληροφορία αυτή μας ενημερώνει για την αποτελεσματικότητα των ενημερωτικών δελτίων μας και μας βοηθά να επιβεβαιώσουμε ότι σας αποστέλλουμε τις πληροφορίες τις οποίες θα βρείτε ενδιαφέρουσες.
  • Μπορούμε επίσης να λάβουμε πληροφορίες για να σας προωθήσουμε διαφημιστικά μηνύματα που μπορεί να σχετίζονται με εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Οι πληροφορίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση της συχνότητας που εμφανίζονται τα διαφημιστικά μηνύματα και να μας βοηθήσουν να ρυθμίσουμε τις διαφημίσεις που λαμβάνετε και να εκτιμήσουμε την αποτελεσματικότητα τους.
  • Μπορούμε να λαμβάνουμε πληροφορίες όταν επιλέγετε να συνδεθείτε μέσω κοινωνικών δικτύων μαζικής ενημέρωσης από το προφίλ του λογαριασμού σας συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών,
  • Δημογραφικά δεδομένα, μοναδικά αναγνωριστικά όπως πχ αριθμός τηλεφώνου, στοιχεία ταυτοποίησης κινητών συσκευών για εντοπισμό φυσικής θέσης
  • Πληροφορίες για την αγοραστική σας συμπεριφορά και τις προτιμήσεις σας που έχετε στον δικτυακό τόπο μας
  • Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιούμε ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών για την υλοποίηση συστημάτων διαφήμισης βάσει ενδιαφερόντων, και απαιτούμε από αυτούς να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των πληροφοριών που χρησιμοποιούν για την παροχή διαδικτυακών διαφημίσεων βάσει συμπεριφοράς για λογαριασμό του Γ. Ν. Νοσοκομείου Καστοριάς και να μην χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για κανένα άλλο σκοπό.
  • Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με εσάς από τρίτες πηγές και ηλεκτρονικές πλατφόρμες
  • Μπορούμε επίσης να αναθέσουμε σε παρόχους σχετικών υπηρεσιών την εγκατάσταση και χρήση cookies για λογαριασμό του Γ. Ν. Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω.
  • Δεν συλλέγουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν χωρίς τη δςική σας συναίνεση. Η ενεργοποίηση αυτών των cookies δεν είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του δικτυακού τόπου αλλά, μέσω αυτών θα έχετε δυνατότητες για καλύτερη φυλλομέτρηση. Μπορείτε να διαγράψετε αυτά τα cookies, ή να αποκλείσετε την πρόσβαση σε αυτά, αλλά αν το κάνετε ορισμένα χαρακτηριστικά του δικτυακός τόπου ίσως να μην λειτουργούν ικανοποιητικά.

Χρησιμοποιούμε άλλα cookies;

Ορισμένες από τις ιστοσελίδες μας ή δευτερεύοντες δικτυακούς τόπους ίσως χρησιμοποιούν επιπλέον ή διαφορετικά cookies από τα προαναφερθέντα. Στην περίπτωση αυτή, θα βρείτε λεπτομέρειες για τα cookies στην αντίστοιχη ενημερωτική σελίδα. Ίσως σας ζητηθεί να συμφωνήσετε στην αποθήκευση αυτών των cookies. Επιπλέον, κάποια από αυτά τα cookies ενδέχεται να τοποθετηθούν στον υπολογιστή σας και να χρησιμοποιηθούν κατόπιν άδειας από τρίτους για διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτό συμβαίνει όταν η διαδικτυακή τοποθεσία που επισκέπτεστε περιλαμβάνει περιεχόμενο το οποίο προβάλλεται από κάποιον τρίτο ή όταν κάνετε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης στη διαδικτυακή μας τοποθεσία, και ο υπολογιστής σας λαμβάνει cookies από τον εν λόγω τρίτο.

Τι cookies χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα μας:

Όνομα Cookie

Πάροχος

Διάρκεια τήρησης

Είδος Cookie

Περιγραφή

PHPSESSIDmpodosakeio.grSessionHTTPNecessary
UUID#[abcdef0123456789]{32}mpodosakeio.grSessionHTTPNecessary
jfcookie[lang]mpodosakeio.grSessionHTTP1 Ημέρα

Ο κατάλογος αυτός θα ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στις υπηρεσίες που προσφέρονται στην ιστοσελίδα ή με κάθε εν γένει προσθήκη.

Διαχείριση των Cookies

Μπορείτε να επιτρέψετε/να εμποδίζετε τη λήψη cookies ή να διαγράψετε τα cookies που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, ρυθμίζοντας τις επιλογές στο πρόγραμμα περιήγησης του Internet. Στη περίπτωση που δεν επιτρέπεται η χρήση των cookies στον browser σας είναι πιθανό να μην έχετε πρόσβαση σε ορισμένες από τις υπηρεσίες και η πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας μπορεί να είναι λιγότερο ικανοποιητική.